You are here

Home

A 2017-es Blood Bowl liga szabályai

Utolsó módosítás: 2017. január 9.

Click here for the English version or scroll down.

Szabályok

A liga a Competition Rules Pack (CRP) szabályait használja. Az eltéréseket alább részletezzük, az alapokért a letöltés szekciót érdemes meglátogatni

FIGYELEM! Bár az oldalon megtalálható a magyarra fordított CRP, előfordul(hat)nak benne pontatlanságok, hiányosságok, ezért az angol változat a mindenkori mérvadó.

Vezetőedző (Head Coach)

Ha egy csapat kiállít a mérkőzésre egy vezetőedző figurát (vagyis külön modellt hoz erre a célra), akkor az ily' módon megszemélyesített vezetőedző vitába szállhat a bíróval egy rossz döntés esetén. Amikor a bíró kiállítana egy játékost szabálytalanság vagy titkos fegyver használata miatt, a vezetőedző vitatkozhat: dobj egy kockával (D6).

Ha az eredmény 6, a bíró kötélnek áll és a játékos a Tartalékok közé kerül kiállítás helyett. Figyelem! A sikeres vitatkozás nem mentesít a körszakadás (turnover) alól!
Ha az eredmény 1, a bírónak elege lesz a vezetőedzőből és a lelátóra küldi (távolítsd el a kispadról), így ő a továbbiakban nem vitatkozhat a bíróval, és a Kitűnő Edzőmunka (Brilliant Coaching) kirúgási eseménynél 1-et le kell vonnod a dobásod eredményéből.

A vezetőedző csatasorba állítása ingyenes, téged reprezentál.

Szakértelmek

Kicsi a rakás - Piling On (Erő)

A szakértelem megegyezik a CRP-ben szereplővel, de a használatához el kell költeni egy csapat újradobást (team reroll). 

Mérgező Tőr - Weeping Dagger (Különleges)

Ha a játékos sérülést (CAS) okoz, és az eredmény az esetleges újradobások (pl. gyógyító) után "Komoly Sérülés" (Badly Hurt), dobhat egy kockával (D6). Ha ennek a dobásnak az eredménye 4+, a megsérült játékosnak ki kell hagynia a következő meccset (MNG).
A Mérgező Tőr csak liga mérkőzéseken használható.

Hóóó-rukk! (Különleges) (Timmm-ber!)

Ha egy földön játékos rendelkezik ezzel a szakértelemmel, a szomszédos csapattársai -- ha nincsenek ellenfél szerelési zónájában -- segíthetnek neki a fölkelésben, minden egyes segítő 1-et adva a felállási kísérletre tett dobáshoz.
A segítség nem minősül Akciónak, így nyújtható attól függetlenül, hogy a csapattárs cselekedett-e már a körben. Az 1-es dobás természetesen itt is automatikus kudarc.

Förtelmes száj (Különleges) (Monstrous Mouth)

Az óriási szájberendezésének köszönhetően a játékos újradobhatja az elrontott Elkapás dobást, az elejtett kézből kézbe próbát vagy az elrontott közbenyúlás dobást. Ezeken felül a Labdakiütés szakértelem nem működik a Förtelmes száj szakértelemmel rendelkező játékossal szemben.

Sztárjátékosok

Új sztárjátékos:

Guffle Pusmaw, Nurgle, 210 000 GP, M5 S3 AG4 AV9, Foul Appearance, Loner, Monstrous Mouth, Nurgle's Rot

 

Legértékesebb játékos (MVP)

A mérkőzés végén mindkét csapat edzője kijelöl 3 játékost, majd egy háromoldalú dobókockával (D3) kidobja, hogy ezek közül melyik kapja az MVP (legértékesebb játékos) címet és az azzal járó 5 Sztárjátékos pontot.

Rules

The league rules are based on the Competition Rules Pack, see the relevant PDF in the downloads section.

Skills

Head Coach 

This model represents you and so does not cost any gold to hire for the team. If you field a suitable miniature as a Head Coach, you can argue the call when one of your players is sent off for comitting a foul or using a Secret Weapon. Roll a D6

On a roll of 6, the referee believes you/accepts your argument and the player in question is only sent to the Reserves box instead of being sent off entirely. Warning! Even if the call is successfully argued, a Turnover is still caused!
On a roll of 1, the referee has had enough of you and ejects you from the game. Remove your Head Coach from the Dugout. For the rest of the game you cannot argue any calls and if the 'Brilliant Coaching' event is rolled on the Kick-off table, subtract 1 from your dice roll.

Monstrous Mouth (Extraordianry

A player with this skill can re-roll a failed Catch roll, a dropped hand-off or a failed interception roll. In addition, the Strip Ball skill won't work against a player with this skill.

Piling On (Strength)

See CRP, but in order to use this skill you have to spend a team re-roll.

Timmm-ber! (Extraordinary)

If a player with this skill attempts to stand up after being knocked over, other players from their team can assist if they are adjacent, standing and not in any enemy tackle zones. Each player that assists in this way adds 1 to the result of the dice roll to see whether the player stands up, but remember that a 1 is always a failure.
ssisting a player to stand up does not count as an Action, and a player can assist regardless of whether they have taken an Action.

Weeping Dagger (Extraordinary)

This player keeps a warpstone-tainted dagger hidden in their kit, and is an expert at keeping it out of the referee's sight! If this player inflicts a casualty during a block, and the result of the Casualty roll is 11-38 (Badly Hurt) after any re-rolls, roll a D6. On a result of 4 or more, the opposing player must miss their next game.
If you are not playing a league, a Weeping Dagger has no effect on the game

Most Valuable Person (MVP)

After a game every coach must choose 3 of his players and roll a D3 to which one of those gets the MVP award (and the 5 Star Player Point that comes with it).

Star Players

Guffle Pusmaw, Nurgle, 210 000 GP, M5 S3 AG4 AV9, Foul Appearance, Loner, Monstrous Mouth, Nurgle's Rot